
معرفی نسل های کاری و ویژگی های نسل کاری آینده
محبوبه راستی پور - شرکت مهندسی بین المللی فولادتکنیک
نسلهای کاری به طور خلاصه در پنج دسته زیر گروه بندی شده اند. هر یک از این نسل ها به طور کلی مشخصه ها ، علائق و باورهایی دارد که آگاهی از آنها در تصمیمات کسب و کارها (به لحاظ نوع محصول و خدمت هدف ، روش قیمت گذاری ، سیستم های منابع انسانی و ...) اثرگذار است.
BB: متولدین سالهای 1946 تا 1961 (BABY BOOMERS )
X: متولدین سالهای 1962 تا 1979
Y : متولدین سالهای 1980 تا 2000 (MILLINIAL )
Z: متولدین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱5 (iGeneration)
α : متولدین بین سالهای 2011 تا 2015
ویژگیهای نسل کاری آینده (α,Z,Y)
نسل کاری آینده از میان نسل Y,Z وآلفا انتخاب می شوند. پس بهتر است سازمانها اطلاعات مناسبی از ویژگیهای این نسل ها داشته باشند تا بهترین تصمیمات را اتخاذ نموده و رویکرد مناسبی نسبت به این افراد داشته باشند.
- نسل Y یا ملنیال:
مدیران آینده کسب وکارها از بین نسل ملنیال انتخاب خواهند شد و چند سال بعد، ملنیال ها مدیران و رهبران شرکتها و بنگاههای اقتصادی خواهند بود و سرنوشت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی جوامع را در دست می گیرند. ملنیال ها می خواهند برنامه های کاری آنها انعطاف پذیر باشد، تا بتوانند وقت بیشتری را در زمان کاری صرف امور شخصی خودشان کنند. نسل ملنیال کارکردن در ادارات هوشمند در آینده نزدیک را پیش بینی می کنند.
برای این نسل میزان رضایت از شغل و شرکتی که برای آن کار می کنند، مهمتر از پاداش مالی است و برای اغلب آنها، تعادل کار و زندگی اهمیت دارد. حفظ روابط کاری برای نسل ملنیال اهمیت کمتری نسبت به نسل های گذشته دارد .در بین ملنیال ها، 2 نفر از هر ۵ نفر، می گویند که فناوری ضعیف در محل کار ممکن است باعث شود که کارشان را ترک نمایند.
- نسل Z یا نسل اینترنت (iGeneration) :
به معنای واقعی کلمه با یک تلفن هوشمند در دست متولد شدهاند؛ این نسل که با خصلت تنبلی و اعتیاد به تلفنهای هوشمند شناخته میشوند، به طور کلی دنیای کسب و کار را تغییر میدهند. نسلی که عاشق خلاقیت و نوآوری است، ریسکپذیری بالایی دارد، و مهارتی وصف نشدنی در جستجوها و تحقیقات آنلاین دارد.نسل اینترنت بر خلاف نسل های قبلی تعادل میان زندگی شخصی و کاری را بهم میریزد و قوانین و رویههای جدیدی را برای خود در محیط کاری تعریف میکند. این نسل در کار وفادارتر، خلاقتر، منعطفتر و واقعبینتر است. نسل Z به هر شغلی رضایت نمیدهد، و قبل از آغاز به کار، درباره شغل موردنظر بسیار تحقیق میکند.
چند نکته در مورد این نسل هست که به سازمانها و تیمهای منابع انسانی کمک میکند:
- نسل Z (نسل اینترنت)، فناوری را دوست دارد.
- نسل Z (نسل اینترنت)، از کارهای شخصیسازی شده خوشش میآید.
- نسل Z (نسل اینترنت)، تشنه فعالیت در شبکههای اجتماعی است
- نسل Z (نسل اینترنت)، از ارتباطات جدید استقبال میکند
اگر منابع انسانی بتواند به تکتک اعضای نسل اینترنت کمک کند که در سازمانشان شاد و موفق باشند، هیچ نیرویی روی زمین نمیتواند سد راه رشد و موفقیت تجاری بشود.
- نسل آلفا α :
نسل آلفا متنوع ترین ، تحصیلکرده ترین ، آگاه ترین و باهوش ترین نسل خواهد بود ، اما به دلیل فشارهای داخلی و خارجی بیشترین آسیب را از مشکلات بهداشت روان خواهد دید. آنها برای شرکتی که با ارزش های آنها مطابقت نداشته باشد کار نمی کنند. این نسل از کارمندان، شرکت ها را تحت فشار قرار می دهند تا جامعه بهتری ایجاد کنند و شرکتها را به داشتن اخلاقیات سوق می دهند. این نسل به حریم خصوصی در محل کار اهمیت نخواهند داد، چون آنها در یک دنیای بسیار بزرگ رشد کرده اند، جایی که افراد همه چیزهای مربوط به خود را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند.
نسل آلفا عمر طولانی تری خواهد داشت بنابراین شرکت ها باید از مزایای کارمندی قوی تری از جمله برنامه های بازنشستگی و مراقبت های بهداشتی برخوردار باشند تا برای کسب بهترین استعدادها رقابت کنند .نسل آلفا پذیرای تنوع در کار است.به همین دلیل لازم است شرکت ها اکنون از تنوع در کار استقبال کرده و از آن پشتیبانی کنند زیرا در آینده ، نسل آلفا شرکتی را انتخاب می کند که تنوع، بخشی از بنیان های فرهنگش باشد.آنها فناوری را به جای ارتباط انسانی انتخاب خواهند کرد . نسل آلفا بیش از هر نسل دیگری به اطلاعات ، منابع و افراد دسترسی دارند.آنها انتظار دارند که محل کار از نظر فنی پیشرفته باشد. این نسل در شرکتهایی که دفاتر سنتی دارند و برای رهبرانی که به اندازه ی آنها از فن آوری استقبال نمی کنند کار نخواهند کرد.
نسل آلفا کار خود را زودتر آغاز می کنند به همین دلیل شرکت ها باید از همین حالا تبلیغ برند کارفرمایی خود را برای این نسل آغاز کنند. نسل آلفا اعتماد به نفس لازم را برای ایجاد تغییر خواهند داشت آنها به اندازه کافی انگیزه خواهند داشت تا بر بزرگتران خود تأثیرات زیادی داشته باشند و فناوری هم این امکان را برای آنها به وجود می آورد .
نکته های قابل توجه:
- سن نقش اساسی را در دیدگاه افراد نسبت به شغل بازی می کند. هر چه از سمت نسل BB به سمت نسل های X و Y می رویم:
- ایده هایی مثل ”شروع زندگی بعد از پایان ساعت کاری“ و ”شغل تنها وسیله ای برای امرار معاش“ رشد می یابد و ایده هایی مثل ”زندگی همان کار کردن است“ و ”شغل تشکیل دهنده بخش اصلی هویت و شخصیت است“ کمرنگ می شود.
-
- فن آوری های موجود در محل کار بر اشتغال و کاهش نرخ ترک خدمت تاثیر افزاینده ای دارد.
- اعتقاد افراد به تاثیر هوش مصنوعی در ساده تر انجام شدن کارها زیادتر می شود.
تاریخ ثبت : ۱۴۰۰/۵/۴